27-10-09

Bert Bever - Spelbespreking

 

 Bert%20BeverCover

Bert Bever

Uitgever:

Ravensburger

Leeftijd:

vanaf 4 jaar

Spelers:

1 - 4

Speelduur:

20 min

 

Thema

Het is de taak van Bert Bever om goed op alle boomstammen te passen. Maar de brutale beverkinderen proberen steeds weer stammen te pikken

Het Spel

Alle boomstammen worden tussen de oevers opgebouwd, Bert wordt bovenop de dam geplaatst en we kunnen beginnen. Om beurten proberen de spelers met de hulp van een stokje een van de boomstammen te stelen vanonder Bert. Maar opgepast, als Bert voelt dat het fout gaat wordt ie behoorlijk boos. 

BertBever

Beoordeling

Kinderen jonger dan 4 kunnen hiermee aan de slag zonder enig probleem. Het bepalen van een boomstam die niet voor een instorting zorgt is nog te moeilijk, maar ik betwijfel of dat op 4 jaar wel zal lukken. De schattige bever met z'n grappige geluidjes is een hit. Gewoon een leuk, vlug spelletje.

Lotte's beoordeling

Het bouwen van de oevers laat ze keurig aan ons over, ondertussen vermaakt ze zich al even met Bert, dan stapelen we samen de dam, en beginnen eraan. Dit is voor haar een leuk spelletje, een niet denken maar doen spel. Het inschatten welke stam kan worden uitgeduwd zonder impact is nog te moeilijk voor haar, het plezier van een "kwetterende" bever des te groter.

12:39 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ravensburger, -vaardigheidsspel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.