28-10-09

Corso Cannelloni - Spelbespreking

 

 corso_cov

Corso Cannelloni

Uitgever:

Selecta Spielzeug

Leeftijd:

vanaf 3 jaar

Spelers:

2 - 4

Speelduur:

15 min

 

Thema

3+: Vier vrienden gaan met hun auto’s inkopen met hun boodschappenlijstje in de hand. 

4+: In het dorp waar je woont is enkel bakkerij "Knabbel". Daarom bestellen alle inwoners hun boodschappen, die jij als winkelier mag afleveren.

Het Spel

Het spel heeft een dubbelzijdig spelbord, met een variant vanaf 3jaar aan de ene zijde, en 4 jaar aan de andere. Het spelbord wordt voor iedereen goed bereikbaar op tafel gelegd.

corso_2

3+: Elke speler ontvangt een autootje en een boodschappenlijst. De 4 winkels in het dorp ontvangen de nodige artikelen (pizza, meloen, melk en cannelloni). De jongste speler begint, de dobbelsteen wordt geworpen, en je verplaatst je autootje net zoveel velden als je ogen hebt geworpen. Stop je voor een winkel dan mag je een van de artikelen die op je boodschappenlijstje staan inladen, de eerste die met zijn afgewerkte boodschappenlijstje terug thuis is wint het spel.

corso_1

4+ Leg de "speciale dobbelsteen op de stadsplattegrond, de deurkaartjes worden geschud en over de huisjes verdeeld, met bewonerskant naar beneden. De artikelen worden verdeeld onder de spelers, en opgesplitst in verschillende bestellingen. Nadat je de eerst lading hebt ingeladen ga je op pad, de dobbelsteenworp zegt hoever je met je autootje mag rijden. Kom je bij een huis, mag je de deur goed zichtbaar voor iedereen omdraaien, zodat iedereen de bestelling kan zien, heb je de juiste bestelling, dan mag je deze afleveren. Als de bestelling niet overeenkomt wordt de deur weer omgedraaid. Op het bord bevinden zich 4 "Speciale" velden: Bij Bakker Knabbel sla je een beurt over, Mevrouw varken, die als goede buur een bestelling aanneemt voor iemand anders, Mevrouw Milli, die je de weg wil wijzen (Je wisselt 2 deuren van plaats) en tenslotte de stadsplattegrond, als je hier stopt, mag je met de speciale dobbelsteen werpen, en mag je vervolgens op bezoek bij een van de hierboven beschreven bewoners.

Beoordeling

Zoals de meeste Selecta spellen is het spelmateriaal hier ook weer keurig uitgevoerd, kleine stukken watermeloen, zakjes cannelloni, de vrachtwagentjes, ... Persoonlijk vind ik het spelbord nogal druk, maar het levert tijdens het spel geen problemen op. Tot dusver is enkel de 3+ variant nog maar gespeeld met ons Lotte. Een racespel met verzamelelement, waar dobbelgeluk alles beslist, ik ervaar dit met kleine kinderen niet als een probleem. Door het toevoegen van het verzamelelement kan je het spel een beetje "sturen". Het is namelijk zo dat als je uit een winkeltje een artikel neemt, deze niet worden aangevuld, met als gevolg dat de volgende speler die bij de winkel komt dat artikel niet meer kan kiezen.

Lotte's beoordeling

Bij Lotte op de school wordt er elke week gevraagd aan een van de kleuters om een spelletje mee te brengen naar school, dit spel was de winnaar en mocht mee. Dat zegt al wel wat. Het spelmateriaal is de reden dat dit spel geliefd is, zij bepaalt meestal wie met welke vrachtwagen rijdt en deelt de bijhorende boodschappenlijstjes uit.
Het "plannen" van de boodschappen (vooruit kijken wat er nog beschikbaar is in de volgende winkels) is best nog moeilijk. 
Nog een spel dat regelmatig op tafel komt, en we met z'n allen kunnen spelen. Het wordt stilaan tijd om met haar de 4+ variant eens uit te proberen.

10:48 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: selecta spielzeug, -renspel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.