04-11-09

De Blije Boerderij - Spelbespreking

 

 boerdrijcover

De Blije Boerderij

Uitgever:

MB (Hasbro)

Leeftijd:

vanaf 3 jaar

Spelers:

2 - 4

Speelduur:

10 min

 

Thema

De dieren op de boerderij zijn hun kleintjes kwijt, ze hebben zich verstopt in de hooibergen. Help je mee om ze te zoeken?

Het Spel

Op het spelbord zijn 11 plaatsen voorzien om de hooibergen te plaatsen, onder 10 van de hooibergen zit 1 van de kleintjes verstopt, 2 kleintjes per dier (Varken, Kip, Paard, schaap en koe) en onder 1 hooiberg zit een bel. Op het spelbord wordt vervolgens een "loopplank" geplaatst voor de ingang van de stal. Het spel werkt op batterijen, die onderin de loopbrug worden geplaatst.

boerderij

1 van de moederdieren wordt op de loopbrug geplaatst, hierdoor weerklinkt het typische geluid van dit dier, een paard hinnikt, een kip kakelt, ... het is dan de bedoeling om een van de kleintjes te vinden. De speler neemt daarvoor een hooiberg, en plaatst deze vervolgens op de loopbrug, en dan weerklinkt het geluid van het jong, als deze overeenkomt met het moederdier, scoor je. anders gaat de hooistapel weer terug op zijn plaats. Heb je de bel gekozen heb je pech, dan is je beurt over.

Beoordeling

Memorie spellen zijn er in alle kleuren en maten, voor kleuters is dit type spel waarschijnlijk het meest aangeboden, en is ook perfect speelbaar. De toegevoegde waarde van het spel zit hem hier in het herkennen van de dierengeluiden en het linken aan de geluiden van de kleintjes. De diertjes zien er leuk uit, de kleintjes zijn kartonnen fiches die onder de hooibergen zitten, het materiaal is zeer aantrekkelijk voor kleuters.  De leeftijd voor de doelgroep is naar mijn aanvoelen beperkt. Belangrijk om te vermelden vind ik dat de geluidjes die door dit spel worden geproduceerd niet storend zijn, ik heb wel anders geweten, maar daarover in een volgende review meer. 

Lotte's beoordeling

Leuke diertjes, leuke geluidjes, en dat in een spel gegoten zorgt voor meer dan voldoende aantrekkingskracht voor deze doelgroep. Nog een spel dat regelmatig uit de kast komt. Het is voor haar duidelijk leuker een "geanimeerde" memorie variant te spelen dan de klassieke kaartjes memorie. Een aanrader voor de kleintjes, voorlopig doet het spel het hier meer dan behoorlijk.

 

21:10 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hasbro mb, -geheugenspel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.