05-11-09

Carcassonne Junior - Spelbespreking

 

 carc

Carcassonne Junior

Uitgever:

999 Games

Leeftijd:

vanaf 4 jaar

Spelers:

2 - 4

Speelduur:

10 min

 

Thema

‘s Avonds komen alle kinderen moe, maar met een boel goede ervaringen van een lange dag naar huis. Bij een bont feest met lekkernijen uit de omgeving van Carcassonne zetten de kinderen, ouders en grootouders zich bij elkaar om het kampvuur. De ouderen vertellen verhalen over ridders, feeën en draken terwijl de kinderen gespannen luisteren. Ze dromen van vervlogen tijden en hopen deze spannende avonturen zelf te beleven. De meeste kinderen slapen inmiddels en de dieren zitten weer in hun hokken en genieten van de rust. De dieren die niet gevangen zijn, komen ’s avond moe terug bij de rest van de dieren. De kinderen van Carcassonne zorgen immers goed voor hun schapen, honden, katten, kippen, …

Carcassonne-Junior-spel

Het Spel

Het spel bevat 36 stevige grote kartonnen tegels, en 32 houten poppetjes (8 per kleur). Er wordt een tegel opengelegd op tafel, en het spel kan beginnen. Elke speler plaatst eerst een nieuwe tegel aan de reeds openliggende tegels, wordt daarmee een weg afgebouwd, dan mogen de spelers die kindjes hebben op die afgebouwde weg, daar hun poppetjes op plaatsen. De speler die als eerste al zijn poppetjes geplaatst heeft wint het spel.

Beoordeling

Voor ons was carcassonne (het gewone basisspel) een van de spellen die ons bij de hobby van het bordspellen spelen bracht. De aankoop van de junior versie kon dus niet lang uitblijven. de tegels en poppetjes zijn heel leuk, enkele tegels zorgen voor wat onduidelijkheid over het al dan niet afgebouwd zijn van een weg, dat is spijtig, voor dit spel, en de enige opmerking die ik kan geven.

Lotte's beoordeling

Ze is nog te klein voor dit spel, het afbouwen van wegen vraagt nog te veel inzicht en planning, dat lukt nog niet. We spelen dit met haar, maar het plaatsen van poppetjes gebeurt bij ons gewoon als er een kindje op de tegel staat, ook al is de weg niet afgebouwd. Deze manier vormt geen probleem, maar biedt natuurlijk niet de uitdaging die het spel kan bieden. Eentje om binnen een half jaartje nog eens te testen.

12:44 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 999 games |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.