05-11-09

Gelukseendjes - Spelbespreking

 

 gelukseendjes

Gelukseendjes

Uitgever:

MB (Hasbro)

Leeftijd:

vanaf 3 jaar

Spelers:

2 - 4

Speelduur:

10 min

 

Thema

4 eendenfamilies wonen rond dezelfde vijver, 's avonds als het donker wordt kwaken de mama en papa eendjes om hun kroost terug te vinden, jij mag helpen om de kleintjes terug bij hun mama en papa te krijgen.

Het Spel

Het "spelbord" stelt de vijver voor waar de eendjes in zwemmen. Alle eendjes worden in de vijver gezet, de oeverkaarten (in 4 kleuren) worden klaar gelegd. Iedere speler neemt een eendje, kijkt aan de onderkant of het eendje dezelfde kleur heeft dan hun oeverkaart, als dat zo is wordt het eendje op de oeverkaart geplaatst, anders gaat het terug de vijver in. De speler die als eerst alle eendjes op zijn oeverkaart kan plaatsen wint het spel. De grote knop in het midden van de vijver, zet de vijver in "werking" waardoor de eendjes gaan rondzwemmen.

eendjes
 

Dit spel werd ondertussen opnieuw uitgebracht, de kleuren zijn nu als vormen aangebracht onderaan de eendjes (elke kleur een andere vorm). 

Beoordeling

Een geanimeerd memoriespel, onze bespreking is gebaseerd op de originele uitgave van het spel (dus zonder de vormen).

De kleine plastic eendjes hebben een enorme aantrekkingskracht, het spel is bijzonder leuk uitgevoerd, de eendjes zwemmen rond, en kwaken er ondertussen behoorlijk op los. Een leuk memoriespel waar de posities van de eendjes voortdurend wijzigt. Het begeleidende kwaakgeluid is volgens mij overdreven, ik vermoed dat je hiermee alle bewoners van een eendenkwekerij (als die bestaan) de stuipen op het lijf kan jagen. Het geluid dat hier onophoudelijk geproduceerd wordt is voor mij behoorlijk storend. 

Kortom leuk spel, mooi vormgegeven met veel te veel lawaai !!!

Lotte's beoordeling

In tegenstelling tot wat ik van het gekwaak vind, zijn onze kids (allebei) hier blijkbaar dol op. Dit is dus een spel dat uit de kast komt om te spelen, maar daarna ook weer zo snel mogelijk wordt opgeborgen. 12 eendjes zorgen ervoor dat de memorie uitdaging te doen is. Sommige van de kaartvarianten van memoriespellen hebben algauw een heleboel kaartjes, teveel is te moeilijk.

11:54 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hasbro mb, -geheugenspel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.