16-11-09

Rupsje Smulgraag - Spelbespreking

 

 rupsjeSmulgraagCov

Rupsje Smulgraag

Uitgever:

Ravensburger

Leeftijd:

vanaf 3 jaar

Spelers:

1 - 4

Speelduur:

15 min

 

Thema

Rupsje smulgraag, zo'n naam krijg je niet zomaar natuurlijk. Onze rups smult graag van de lekkere groenten en het fruit.

Het Spel

De 12 grote ronde groenten- en fruit kaarten worden verspreid, onze rups wordt klaargezet, en we kunnen beginnen. Rupsje smulgraag bestaat uit 7 delen, het hoofd en 6 verschillend gekleurde stukken van het lichaam. Elke van deze kleuren komt overeen met een kant van de dobbelsteen. 

rupsjeSmulgraag

Een spelbeurt verloopt als volgt, je werpt met de dobbelsteen, je legt het hoofdje van onze rups even opzij en dan neem je de stukken van het lichaam achteraan, en verplaatst deze naar de voorkant van de rups, dit doe je tot je de kleur van het lichaam bereikt dat overeenkomt met wat je geworpen hebt met de dobbelsteen. Zo kruipt de rups verder richting groenten- en fruitkaarten. De stukken van het lichaam van de rups zijn gebogen, waardoor je bij het plaatsen de richting een beetje kan bijsturen. Elke groenten- of fruitkaart waar onze rups overkruipt of aan raakt, zijn voor de speler die aan de beurt is. Het spel eindigt als alle openliggende kaarten op zijn. De speler die de meeste kaarten verzamelt wint het spel

Beoordeling

Naar mijn mening een heel goed "introductiespel", dobbelen, actie uitvoeren, beurt afwachten, voor de allerkleinsten zijn dat allemaal zaken die ze "moeten" leren. Dit spel is een van de eerste spellen die we met Lotte speelden. De leeftijdsindicatie had naar mijn gevoel lager gemogen, we spelen dit zeker al vanaf haar 2,5 zonder probleem. Leuk, stevig en kleurrijk spelmateriaal. Als je geen grote tafel ter beschikking hebt, kan je het spel ook op de grond spelen. Het is aan te raden de kaarten niet te dicht bij elkaar te leggen, een beetje kruipen alvorens de volgende kaart te pakken te krijgen is leuker voor onze rups.  

Lotte's beoordeling

Dit spel is ondertussen een beetje in de vergetelheid geraakt, een van de eerste spellen dat ze speelde, en dikwijls met eigen interpretatie van de regels. Deze werd "destijds" bijna dagelijks gespeeld, ook alleen speelde ze hiermee. Lotte was bijzonder snel in het herkennen en benoemen van kleuren, een stukje daarvan hebben we te danken aan dit spel.

12:02 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ravensburger |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.