02-12-09

Neusbeer - Een vooruitblik (Sint-Tip)

 

 NeusCov

Neusbeer

Uitgever:

Haba

Leeftijd:

vanaf 4 jaar

Spelers:

2 - 4

Speelduur:

10 min
Een vooruitblik

Een spel met beren en neuzen in allerlei kleuren.

De 8 gekleurde neuzen worden in een cirkel op tafel gelegd. De neusbeer wordt naast een willekeurige neus gezet en de neusbeerkaart wordt over een willekeurige neus gelegd. De andere berenkaarten worden geschud, en elke speler ontvangt er 6.

Je dobbelt, en verplaatst de neusbeer een overeenkomstig aantal stappen, de richting mag je kiezen. Kom je zo terecht bij een neus die dezelfde kleur heeft als een van je kaarten, dan mag je die kaart over de neus leggen. 
Komt de neusbeer, bij de neusbeerkaart , dan mag je geen kaart leggen, maar moet je de neusbeerkaart over een andere neus leggen.
De speler die als eerste al zijn kaarten heeft kunnen wegleggen wint het spel.

neus

De honingdruppel variant: (Variant voor oudere spelers) 
Elke speler ontvangt bij het begin van het spel 1 honingdruppel. Je kan nu een honingdruppel gebruiken om een berenkaart neer te leggen over een neus naast degene waar de neusbeer is terecht gekomen. Dit kan ook als een andere speler aan de beurt is. De honingdruppel wordt bij de neus gelegd. Komt de neusbeer bij een neus waar al honingdruppels liggen, mag je kiezen om een kaart te spelen, of de honingdruppels te nemen.

15:45 Gepost door kinderspellen - in Vooruitblik | Permalink | Commentaren (0) | Tags: haba |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.