21-12-09

Candy - Spelbespreking

 candyBox

Candy

Uitgever:

Beleduc

Leeftijd:

4 - 99 jaar

Spelers:

1 - 8

Speelduur:

10-15 min
Thema
Een spel met kleurrijke snoepjes !!!
Het spel
Het spel voorziet 3 varianten:

Variant 1: Er wordt bepaald hoeveel snoepjes er moeten worden gevonden, de speler die als eerste dat aantal bereikt wint het spel. Een speelbeurt begint met het dobbelen met de 3 dobbelstenen. Alle spelers zoeken tegelijk naar een snoepje met dezelfde kleuren als de dobbelstenen. De speler die als eerste zo'n snoepje vindt legt het voor zich neer.

Variant 2: De snoepjes worden niet weggenomen, maar enkel aangewezen, en er wordt met een tijdslimiet gespeeld.

Variant 3: De snoepjes worden gelijkmatig verdeeld over de spelers. In je speelbeurt dobbel je, komt 1 van je snoepjes overeen met de dobbelsteenworp, mag je dit snoepje in het midden van de tafel leggen, de speler die als eerste al zijn snoepjes kwijt is wint. Er kan natuurlijk ook een aantal snoepjes of een tijdslimiet worden afgesproken.

Beoordeling

Kleurrijk keurig materiaal, eenvoudige spelregels, je kan meteen aan de slag. We hebben hier zelf 2 varianten voor bedacht, aangezien de 3 kleuren toch behoorlijk moeilijk bleken te zijn, het gaat maar duurt lang, waardoor de interesse toch afneemt. We hebben de sneopjes met 3 kleuren achteraan van een stip voorzien, waardoor de snoepjes met 1 kleur en 2 kleuren makkelijk te onderschijden zijn. Dat levert volgende mogelijkheden op:

  1. 2 dobbelstenen, snoepjes met 1 en 2 kleuren om uit te kiezen, zelfde principe maar veel eenvoudiger, het aantal snoepjes is ook minder, dit lukt behoorlijk goed.

  2. 3 dobbelstenen, snoepjes met 1 en 2 kleuren om uit te kiezen, dat levert meerdere mogelijkheden op per worp.

Lotte's beoordeling

Lotte had het best moeilijk om de snoepjes te vinden. Het bijgeleverde matje ligt dan ook vol.

De 2 "eigen" varianten maakten het spel makkelijk speelbaar. Voorlopig spelen we met de 2 kleuren variant, af en toe eens testen met de 3 kleuren.

14:49 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (2) | Tags: beleduc, -vaardigheidsspel |  Facebook |

Commentaren

Leuk Dit vind ik leuk, eigenlijk een beetje wat ik met mijn blog doe, maar dan als ze wat ouder zijn :) gamen blijft gamen en deze spellen zijn het begin.

Gepost door: Marnick | 23-12-09

Dit kan ik ook Zo kan ik ook een blog vullen. Twee keer hetzelfde spel behandelen.

Gepost door: Niels | 04-02-10

De commentaren zijn gesloten.