03-03-10

Camelot Jr - Spelbespreking

 

 camelotJr

Camelot Jr

Uitgever:

Smart 

Leeftijd:

vanaf 4 jaar

Spelers:

1

Speelduur:

... min

 

Thema

De prins tracht bij zijn prinses te geraken. 

Het Spel

Een boekje met tal van opdrachten, mooi opgedeeld per niveau, geeft je verschillende startsituaties. Om het spel te beginnen bouw je een van die startsituaties op het plankje, en tracht je vervolgens met de aangegeven blokken een weg te creëren van de prins naar de prinses.

camelotJr-Spel

Beoordeling

Of we dit echt als een gezelschapsspel kunnen categoriseren laat ik hier terzijde, maar het is voor mij een van de beste puzzelspellen. Het materiaal is mooi en degelijk, en weerstaat zonder problemen de soms destructieve kleuterhandjes. Na een korte introductie kunnen de kids aan de slag. Een spel voor 1 persoon, soms is dat ook wel eens nuttig.

Lotte's beoordeling

Lotte puzzelt graag, en Lotte speelt graag spelletjes, ik had dus wel wat enthousiasme verwacht, maar dit spel slaagde erin mijn verwachtingen nog te overtreffen. Tijdens onze week vakantie is dit dagelijks uit de kast gekomen. Zelfs het opruimen, in de overigens perfecte inlay, lijkt een deel van het spel te zijn. Puzzelen, en vervolgens met de woorden "nu ga ik een moeilijke doen" aan de volgende puzzel beginnen. Een echte aanrader voor kleuters die graag puzzelen.

11:06 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (3) | Tags: smart games, -vaardigheidsspel |  Facebook |

Commentaren

SmartGames Dank je wel voor de leuke spelbespreking. Kinderen en volwassenen enthousiast maken om te spelen, daar doen we het uiteindelijk voor ;-)

groetjes,
Raf (ontwerper Camelot JR)

Gepost door: Raf | 12-03-10

Leuk, leerrijk en ... verslavend (zowel voor de kinderen als de mama's en papa's)! Eindelijk nog eens een batterijloos niet-commercieel en toch erg aantrekkelijk spel (ik bedoel daarmee dat er geen bekende figuurtjes op staan die je te pas en te onpas tegenkomt op boekentassen, kledij, voedingsproducten, ...) Aan de ontwerper: zijn de opdrachten met de computer opgesteld of uit het hoofd gemaakt?
Dit is een spel waarvan we nu al zeggen: dit verkopen we niet als onze kinderen eruit gegroeid zijn maar houden we voor onze kleinkinderen later. Het spel is degelijk en tijdloos dus over x jaar weer succes gegarandeerd!

Gepost door: AM | 18-08-10

Camelot Jr is bij ons ook een groot succes. Mijn dochter van bijna 4 zit ondertussen op het expert niveau en vindt het leuk om de prinses en de ridder te laten kussen eenmaal de weg gebouwd is. Mijn zoontje van 2.5 zet eerst de trappen opzettelijk verkeerd om de ridder er met zijn hoofd tegen te laten lopen en dan heel hard BOING te roepen waarna hij zich te pletter lacht. Daarna zet hij de trappen goed zodat ridder en prinses kunnen kussen.
Ook hij zit ondertussen op intermediair niveau.
Ik ben zelf ook positief verrast door de stevigheid van dit spel, want de torens en trappen zijn al vaak van de tafel gedonderd, maar zien er nog perfect uit.
We hebben een aantal spelletjes van 'smart games' maar dit is de favoriet bij onze kinderen.

Gepost door: Sarah | 07-02-12

De commentaren zijn gesloten.