15-03-10

Day & Night - Spelbespreking

 

 dayNightCOver

Day & Night

Uitgever:

Smart Games 

Leeftijd:

vanaf 2 jaar

Spelers:

1

Speelduur:

... min

 

Thema

Dag en nacht, huisje, boompje, kindje

Het Spel

Een puzzelspel.

Kies een opdracht uit het opdrachtenboekje, Leg het plankje met 3 houten staven goed voor je neer, en bouw met de blokken de opdracht na. Het opdrachtenboekje is voorzien van tal van opdrachten in 4 categorieën. Een deel van de opdrachten zijn dag-opdrachten, waar je de blokken duidelijk herkent in de opdracht, maar rekening moet houden met de asymmetrie van sommige blokken. Een ander deel de nacht opdrachten, waar je enkel het silhouet als opdracht krijgt, en dat moet gaan nabouwen met de blokken. 

DayNightSpel

Beoordeling

Ik wil beginnen met een klein punt van kritiek, de doos, de doos heeft een open voorzijde, spijtig, de doos van Camelot Jr. was perfect, ...

Alweer keurig materiaal, de blokken zijn fantastisch, mooie kleurtjes, leuke vormen. Zowel het plankje als de blokken hebben al heel wat moeten doorstaan, gelukkig is het materiaal daarop voorzien. Ik vermoedde dat deze veel eenvoudiger zou zijn dan Camelot Jr. maar door de oplopende moeilijkheid van de opdrachten kan ze hier nog wel even verder mee. Dit spel is een hit voor zowel Lotte als Xander.

Lotte's beoordeling

Lotte's enthousiasme (Camelot Jr.) zorgde voor de aankoop van 2 extra Smart spellen, dit is er een van, de andere (Castle Logix) krijgt ze voor haar verjaardag (5 April wordt ze 4).

De oranje cilinder waar boven en onderzijde verschillend zijn, en het asymmetrische gezichtje, zorgen ervoor dat er soms toch een foutje wordt gemaakt.

Xander's beoordeling

Een primeur, het eerste spel waar we een beoordeling geven vanuit onze jongste spruit.

Xander wordt 2 in juni, hij stapelt graag, maar is nogal destructief. Tijdens onze week vakantie ging hij dit spel elke morgen uit de kast halen. De blokken er allemaal af , en terug erop zetten. en dat opnieuw en opnieuw, ...  Een dikke duim voor Day & Night !

16:30 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smart games, -vaardigheidsspel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.