15-03-10

Gulo Gulo - Spelbespreking

 

 gulo_cover

Gulo Gulo

Uitgever:

Zoch Verlag / Rio Grande Games 

Leeftijd:

vanaf 5 jaar

Spelers:

2 - 6

Speelduur:

20 min

 

Thema

De kleine Gulo gulo (veelvraat) is gevangen genomen door mevrouw gier. De hele familie van gulo gulo's gaat aan de slag om het jong te bevrijden.

Het Spel

Een spel voor spelers met kleine handjes en behendige vingertjes. 

 

Het nest wordt gevuld met de eieren en klaargezet. De alarmstok wordt in het nest geplaatst. De tegels worden als kronkelende weg richting nest neergelegd. De Gulo's staan aan het begin van de weg.

In je speelbeurt kan je ervoor kiezen je gulo gulo te verplaatsen naar een openliggende tegel, of een nieuwe tegel open te draaien. Je mag je gulo gulo verplaatsen als je erin slaagt een ei te stelen uit het nest, zonder dat je daarbij het alarm laat afgaan in de overeenkomstige kleur met de tegel waar je naartoe wil verplaatsen. 

De speler die als eerste de tegel met de kleine gulo gulo bereikt, door een paars ei uit het nest te roven wint het spel.

 

Gulo_spel

Beoordeling

Keurig materiaal, stevige kartonnen tegels, kleurrijke houten eitjes, ... 

Een spel waar zowel jong en oud plezier aan kunnen beleven, en kleine vingertjes echt een voordeel zijn. 

Het wordt spannend, de kleine vingers van de kids, tegen de fijne motoriek van de volwassenen.

De leeftijdsindicatie is naar mijn aanvoelen fout, 3,5 jaar kan zeker, van zodra de kleuren een beetje gekend zijn, is dit spel volgens mij speelbaar.

Lotte's beoordeling

Een van de Gulo Gulo's is roze, dat is dus meteen de hare. Het gepriegel met de eitjes, vrolijke kleurtjes, de speelstukken, het materiaal zorgt ervoor dat je dit spel graag wil spelen.

Lotte is bijna 4 en dit spel levert weinig problemen op, misschien af en toe iets voorzichtiger zijn bij het nemen van een eitje, maar haar kleine vingers zijn hier overduidelijk in het voordeel.

15:41 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zoch, -vaardigheidsspel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.