15-03-10

Day & Night - Spelbespreking

 

 dayNightCOver

Day & Night

Uitgever:

Smart Games 

Leeftijd:

vanaf 2 jaar

Spelers:

1

Speelduur:

... min

 

Thema

Dag en nacht, huisje, boompje, kindje

Het Spel

Een puzzelspel.

Kies een opdracht uit het opdrachtenboekje, Leg het plankje met 3 houten staven goed voor je neer, en bouw met de blokken de opdracht na. Het opdrachtenboekje is voorzien van tal van opdrachten in 4 categorieën. Een deel van de opdrachten zijn dag-opdrachten, waar je de blokken duidelijk herkent in de opdracht, maar rekening moet houden met de asymmetrie van sommige blokken. Een ander deel de nacht opdrachten, waar je enkel het silhouet als opdracht krijgt, en dat moet gaan nabouwen met de blokken. 

DayNightSpel

Beoordeling

Ik wil beginnen met een klein punt van kritiek, de doos, de doos heeft een open voorzijde, spijtig, de doos van Camelot Jr. was perfect, ...

Alweer keurig materiaal, de blokken zijn fantastisch, mooie kleurtjes, leuke vormen. Zowel het plankje als de blokken hebben al heel wat moeten doorstaan, gelukkig is het materiaal daarop voorzien. Ik vermoedde dat deze veel eenvoudiger zou zijn dan Camelot Jr. maar door de oplopende moeilijkheid van de opdrachten kan ze hier nog wel even verder mee. Dit spel is een hit voor zowel Lotte als Xander.

Lotte's beoordeling

Lotte's enthousiasme (Camelot Jr.) zorgde voor de aankoop van 2 extra Smart spellen, dit is er een van, de andere (Castle Logix) krijgt ze voor haar verjaardag (5 April wordt ze 4).

De oranje cilinder waar boven en onderzijde verschillend zijn, en het asymmetrische gezichtje, zorgen ervoor dat er soms toch een foutje wordt gemaakt.

Xander's beoordeling

Een primeur, het eerste spel waar we een beoordeling geven vanuit onze jongste spruit.

Xander wordt 2 in juni, hij stapelt graag, maar is nogal destructief. Tijdens onze week vakantie ging hij dit spel elke morgen uit de kast halen. De blokken er allemaal af , en terug erop zetten. en dat opnieuw en opnieuw, ...  Een dikke duim voor Day & Night !

16:30 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smart games, -vaardigheidsspel |  Facebook |

Gulo Gulo - Spelbespreking

 

 gulo_cover

Gulo Gulo

Uitgever:

Zoch Verlag / Rio Grande Games 

Leeftijd:

vanaf 5 jaar

Spelers:

2 - 6

Speelduur:

20 min

 

Thema

De kleine Gulo gulo (veelvraat) is gevangen genomen door mevrouw gier. De hele familie van gulo gulo's gaat aan de slag om het jong te bevrijden.

Het Spel

Een spel voor spelers met kleine handjes en behendige vingertjes. 

 

Het nest wordt gevuld met de eieren en klaargezet. De alarmstok wordt in het nest geplaatst. De tegels worden als kronkelende weg richting nest neergelegd. De Gulo's staan aan het begin van de weg.

In je speelbeurt kan je ervoor kiezen je gulo gulo te verplaatsen naar een openliggende tegel, of een nieuwe tegel open te draaien. Je mag je gulo gulo verplaatsen als je erin slaagt een ei te stelen uit het nest, zonder dat je daarbij het alarm laat afgaan in de overeenkomstige kleur met de tegel waar je naartoe wil verplaatsen. 

De speler die als eerste de tegel met de kleine gulo gulo bereikt, door een paars ei uit het nest te roven wint het spel.

 

Gulo_spel

Beoordeling

Keurig materiaal, stevige kartonnen tegels, kleurrijke houten eitjes, ... 

Een spel waar zowel jong en oud plezier aan kunnen beleven, en kleine vingertjes echt een voordeel zijn. 

Het wordt spannend, de kleine vingers van de kids, tegen de fijne motoriek van de volwassenen.

De leeftijdsindicatie is naar mijn aanvoelen fout, 3,5 jaar kan zeker, van zodra de kleuren een beetje gekend zijn, is dit spel volgens mij speelbaar.

Lotte's beoordeling

Een van de Gulo Gulo's is roze, dat is dus meteen de hare. Het gepriegel met de eitjes, vrolijke kleurtjes, de speelstukken, het materiaal zorgt ervoor dat je dit spel graag wil spelen.

Lotte is bijna 4 en dit spel levert weinig problemen op, misschien af en toe iets voorzichtiger zijn bij het nemen van een eitje, maar haar kleine vingers zijn hier overduidelijk in het voordeel.

15:41 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zoch, -vaardigheidsspel |  Facebook |

03-03-10

Camelot Jr - Spelbespreking

 

 camelotJr

Camelot Jr

Uitgever:

Smart 

Leeftijd:

vanaf 4 jaar

Spelers:

1

Speelduur:

... min

 

Thema

De prins tracht bij zijn prinses te geraken. 

Het Spel

Een boekje met tal van opdrachten, mooi opgedeeld per niveau, geeft je verschillende startsituaties. Om het spel te beginnen bouw je een van die startsituaties op het plankje, en tracht je vervolgens met de aangegeven blokken een weg te creëren van de prins naar de prinses.

camelotJr-Spel

Beoordeling

Of we dit echt als een gezelschapsspel kunnen categoriseren laat ik hier terzijde, maar het is voor mij een van de beste puzzelspellen. Het materiaal is mooi en degelijk, en weerstaat zonder problemen de soms destructieve kleuterhandjes. Na een korte introductie kunnen de kids aan de slag. Een spel voor 1 persoon, soms is dat ook wel eens nuttig.

Lotte's beoordeling

Lotte puzzelt graag, en Lotte speelt graag spelletjes, ik had dus wel wat enthousiasme verwacht, maar dit spel slaagde erin mijn verwachtingen nog te overtreffen. Tijdens onze week vakantie is dit dagelijks uit de kast gekomen. Zelfs het opruimen, in de overigens perfecte inlay, lijkt een deel van het spel te zijn. Puzzelen, en vervolgens met de woorden "nu ga ik een moeilijke doen" aan de volgende puzzel beginnen. Een echte aanrader voor kleuters die graag puzzelen.

11:06 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (3) | Tags: smart games, -vaardigheidsspel |  Facebook |