29-04-10

Carcassonne Overzee - Spelbespreking (klassituatie)

carcOcover

Carcassonne Overzee

Uitgever:

999 Games

Leeftijd:

vanaf 12 jaar

Spelers:

2 - 5

Speelduur:

30 min

 

Thema

De inwoners van Carcassonne hebben nieuwe gebieden ontdekt, gebieden met gebergtes, grasvelden en meren,...

Het Spel

Carcassonne overzee, het kleine broertje van het bekende Carcassonne. Deze versie speelt toch net een beetje anders. 

Net zoals in het basisspel legen de spelers tegels aan, die zo een steeds groter wordend landschap vormen, na het correct aanleggen van een tegel, kunnen ze ervoor kiezen een horige te plaatsen, of terug te nemen, en daarvoor punten te ontvangen. De puntentelling is ook anders dan in het originele Carcassonne. Je hebt minder horigen ter beschikking, waardoor je af en toe een horige terug zal moeten nemen, uit een gebied dat nog niet is afgebouwd, en das jammer, want afgebouwde gebieden leveren natuurlijk meer punten op.

 

carcspel

Beoordeling

Carcassonne (het basisspel) is voor mij het spel geweest, dat deze hobby zowat heeft gestart. We speelden toen wel al eens een spelletje, maar niet in de mate dat we nu spelen. Avond na avond kwam het op tafel. Al snel gevolgd door enkele uitbreidingen, omdat het basisspel toch wel heel snel gespeeld was. Carcassonne Overzee is er later bijgekomen. Ik vond deze versie er eigenlijk het leukste uitzien. Overzee is naar mijn gevoel iets strategischer, je hebt minder horigen, je moet dus keuzes maken. Een spel dat vooral op tafel komt, als de tijd beperkt is, en we niet te hard willen denken 

Klas beoordeling (BuSO 12-18jaar)

Carcassonne Overzee ging heel wat moeilijker, ik heb de regels volledig aangepast om het speelbaar te maken met deze groep.  Per afgebouwd gebied, ontvingen ze 1 punt per tegel zonder rekening te houden met hoe en wat.  Op deze manier ging het wel.  Het aanpassen van de tegels ging niet altijd even vlot.  Het oordeel van de leerlingen tijdens het spel was duidelijk: een stom spel, veel te moeilijk.  Na afloop waren de reacties heel wat positiever, leuk spel, er werd zelfs gevraagd om het nog eens mee te brengen.

22:36 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 999 games |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.