11-05-10

Regenwormen - Spelbespreking (klassituatie)

 regenbox

Regenwormen

Uitgever:

999 Games

Leeftijd:

vanaf 8 jaar

Spelers:

2 - 7

Speelduur:

20 min

 

Thema

Regewormen

Het Spel

Leg alle stenen in volgorde open op tafel. De spelers trachten om beurt een zo hoog mogelijke waarde te dobbelen, en nemen de overeenkomstige steen. Hoe hoger de waarde op de steen, hoe meer wormen je daarmee verzameld. De speler die op het einde de meeste wormen in zijn bezit heeft, wint het spel. De stenen die je verzamelt, stapel je op elkaar, de bovenste steen van je stapeltje, kan worden afgenomen door een andere speler, als deze de waarde dobbelt die op jouw bovenste steen staat.

Het dobbelen dan, je werpt met alle dobbelstenen, en bepaalt vervolgens wat je wil overhouden, je kan juist 1 waarde behouden, (bv alle 4en of alle 3en of ...). Met de overige dobbeslstenen werp je opnieuw, let op, je mag geen dobbelstenen overhouden met een waarde die je bij je vorige worp reeds hebt behouden. (bv: in worp 1 heb je 3x5 opzij gelegd, je kan in worp 2 niet 2x5 daarbij leggen, je moet een andere waarde kiezen). Kan je niks meer opzij leggen, omdat je bij je laatste worp enkel waarden hebt gegooid die je voorheen al opzij had gelegd, dan is je beurt voorbij. Je verliest je bovenste steen, en de volgende speler is aan de beurt.

Om recht te hebben op een steen heb je bij elke worp minstens 1 regenworm nodig, de wormen vervangen de 6 op de dobbelsteen, en zijn 5 punten waard.

 Regenwormen-spel

Beoordeling

Een van de spelletjes dat regelmatig op tafel komt, uitermate geschikt als er nog wat tijd over is, je hoofd denken onmogelijk maakt, je bijna geen ruimte hebt om iets anders te spelen, de mensen waarmee je aan tafel zit niet van spellen houden (deze zullen ze vast wel leuk vinden), ...

Een aanrader, speelbaar voor en met iedereen.

Klas beoordeling (BuSO 12-18jaar)

Alle leerlingen waren enthousiast, het is een spel dat gemakkelijk gespeeld kan worden met leerlingen op verschillende niveaus zonder dat iemand er voordeel uithaalt.  De manier van spelen was snel duidelijk, het optellen ging vlot.  We hebben 40 min gespeeld met vier en het spel was nog niet gedaan.  Dit was vooral omdat er veel van elkaar werd weg genomen en omdat het in het begin ook wel even duurde om in de te schatten hoe het precies ging met het tellen.

13:00 Gepost door kinderspellen - in Spelbespreking | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 999 games |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.